1,2,3, 4…. Magazine van Papier!


Al zolang ik me kan herinneren adem ik woorden, proef ik letters en ruik ik zinnen. Teksten waaien als wolken door mijn hoofd. Soms vliegt er een mooie taalflard voorbij, spring ik zo hoog ik kan om hem te pakken, klem ‘m stevig onder mijn arm, ren razendsnel trap af, plof in mijn stoel en plak hem snel in een boekje.

wilde_stad.jpg

Maar mijn liefde beperkt zich niet tot taal; er is zoveel meer leuks! Zoals natuur, fotograferen, mensen… Hoewel ik met mijn chronisch woordjesoverschot heel wat vrienden sufgekletst heb en – just for the fun of it- scripties, opstellen en verslagen maakte, is het nooit echt bij me opgekomen om van spelen met letters mijn werk te maken.  Wel maakte ik mijn beroep van mijn liefde voor vormen en kleuren. (webdesigner) Van mijn liefde voor mensen (therapeut) En van mijn liefde voor natuur. (natuurfotograaf)

Tussen het vormgeven, fotograferen en hulpverlenen door droomde ik heus wel eens stiekum van schrijven voor een magazine. Schrijven voor de Linda, of Volkskrant Magazine…. hoe tof zou dat zijn?! Maar dat waren slechts dromen, fantasieën, blije binnenspinseltjes. Want schrijver, dat is een vak, evenals redacteur en dat word je niet zomaar. Toch..?  En zo droomde ik vrolijk verder, totdat ene Daan me wild wakker schudde met een vraag:

“Zie jij iets in het maken van een Natuurfotografie Magazine?
“Een magazine…van ehhh… papier…?”
“Ja, van papier”
“Papier. In dit digitale tijdperk, waar de ouderwetse media massaal aan t zinken gebracht worden door de woest opkomende golf van sociale media..?”
“Ja.”
“Tuurlijk, count me in!”

Zo begonnen Daan, Bob, Arno en ik dit avontuur. Nooit had ik me gerealiseerd wat een werk dat is, zo’n droom tot realiteit ombouwen.
Stel je maar eens voor: Een dikke stapel van 100 blanco pagina’s -een klein boekje dus-  ligt hoopvol te wachten op vulling. Dat is best een uitdaging, die een hoop dilemma’s met zich meebrengt:

Dik papier of dun, luxe, glimmend of mat? Wat wordt de toon?  Luchtig of diepgravend, prikkelend of behoudend, gewaagd of op safe spelend, vooruitstrevend of juist braaf? Laf of lef?  Volgens of leidend? Actualiteit, educatie, informatie, vermaak? In welke verhouding? En in welke volgorde? Beginnend, gevorderd of iets er tussenin? Wat komt er op de cover? Wie willen we interviewen? Welk project verdient onze aandacht? En het belangrijkst: Wie is onze lezer en wat wil hij/ zij lezen?

natuur_fotografie_magazine_postVragen, vragen en nog meer vragen en dan ineens…met een dikke plof….valt de hele stapel antwoorden gebundeld op de mat: ons eigenste Natuurfotografie Magazine. YAY! Geen droom meer, maar een heus blad, om vast te houden, mee op de bank te gaan zitten met een  kopje thee en al lettertjes en plaatjes smullend van te genieten.

En terwijl ik tevreden en trots door het blad blader, waaiert er alweer een gedachte door mijn hoofd…  ‘Zouden er natuurfotografen zijn, die net als ik, in stilte dromen van schrijven voor een magazine?’

Waar wacht je nog op?!

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nancy Lutz-Toole schreef:

  Hoi Roeselien,
  Wat leuk! Gefeliciteerd met deze nieuwe uitdaging. Veel succes er mee.
  Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het blad en ga h’m zeker even halen.
  Hartelijke groet,

  Nancy Lutz-Toole

  1. roeselien schreef:

   Hi Nancy,

   Dank voor je felicitaties en succeswensen en alvast veel lees-en kijkplezier gewenst.

   Groetjes,
   Roeselien

  2. Greet schreef:

   Wat leuk Roeselien!
   Gefeliciteerd met je nieuwe “kindje”.
   Hoop dat het een succes wordt.
   Een groet van mij.

 2. M@rjonwrites schreef:

  Tof zeg, hartelijk gefeliciteerd !

 3. Noortje Russel schreef:

  Ik heb hem net uit de bus gehaald en gretig doorgebladerd. Wat ziet hij er goed uit!! En ik weet hoe leuk maar ook hoeveel werk dit is, petje af en proficiat met deze eerste! Ik ga hem vanavond uitpluizen en ben apetrots dat ik er ook in sta 🙂

  1. roeselien schreef:

   Hi Noortje,

   Dank voor je superleuke reactie, zeer gewaardeerd…coming from you :D! En ja….we zijn er wel eventjes mee zoet geweest, dat heb je goed ingeschat.
   Jij ook van harte feli met jouw (mooie) eerste publicatie in NFM en ik heb nu al zin in je volgende column…:D

   Fijn weekend,
   Roeselien

 4. shorne2159 schreef:

  Wishing you every success, with your magazine, think if will be a big success myself

  1. roeselien schreef:

   Thanks for your very positive and motivating comment!

 5. Ria B schreef:

  Wat leuk Roeselien , ik had het al voorbij zien komen zo links en rechts ..
  Gefeliciteerd met jullie magazine

 6. Marcus Braun schreef:

  Gefeliciteerd met deze uitgave. Ik heb de afgelopen jaren best wat glossy’s geproduceerd, en weet dat er niets mooier is dan een blad ontwikkelen waarin elk aspect van je passie wordt behandeld. Zeker wanneer je gebruik kunt maken van goede materialen (en aan talent ontbreekt het niet als ik de portfolio’s op natuurfotografie.nl zie) is het heerlijk om katernen te vullen.

  Ik hoop dat er nog veel edities mogen volgen en, mocht er in de toekomst nog behoefte zijn aan een ervaren kritisch oog, stuur me dan een berichtje en wie weet dat we iets voor elkaar kunnen betekenen.

  Groeten,

  Marcus

 7. Alois schreef:

  Je kan heel goed fotograferen maar dat weet je wel. Ook je schrijfstijl is heel mooi en super leuk om lezen. Daan weet wel wie hij moet vragen om zijn blad mooi en leerrijk te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s