122. Eendagseendjes II – Paradise Refound


De schrijver bepaalt

In mijn vorige blog was er nog één eenzaam eendje bezig zijn laatste eendenuurtjes te volbrengen. En vandaag schrijf ik, als in een soort omgekeerde “10 kleine Negertjes” er simpelweg weer wat broertjes en zusjes bij. En aangezien ik schrijf, schrijf ik er uiteraard ook wat van die leuke gele bij, type badeendje… Ik schrijf gewoon de hele familie weer compleet!
En omdat ik spontaan weer vrolijk word van de gedachte aan 8 kleine babyeendjes, schrijf ik er gewoon óók wat heerlijk ochtendlicht bij en een fijn kalm water oppervlak. De kat schrijf ik met dikke staart de bosjes in vluchtend en de reiger schrijf ik hoog de lucht in, met een verontwaardigde kreet als enige bewijs dat hij er überhaupt was!
En nu ik toch zo lekker bezig ben….herschrijf ik die veel te nonchalante eendenouders meteen ook maar even naar zeer oppassende ouder-vogels, die elke snoek onmiddellijk alle hoeken van de sloot laten zien. Want dat is wat goede eendenouders doen, is het niet?!

Het paradijs teruggeschreven

En ik schrijf mezelf weer terug de lente in, heerlijk liggend aan die slootkant. Die lelijke zeer oncomfortabele kunststoffen rand schrijf ik voor het gemak maar even weg evenals het luidruchtig voorbijrazend verkeer. En die hondendrol. Oh en dan alle rijtjeshuizen ook maar meteen.
Ik schrijf mezelf wat lekker zacht gras om in te liggen, terwijl ik geniet van de aanblik van deze onschuld in pluisvorm…..
Ik schrijf en schrijf en schrijf …en zie dat het (weer) goed is…;)

En de foto’s….die volgden vanzelf. Zo triest als het einde was, zo hard en zwart mijn beelden. Dit in enorm contrast tot de vrolijke frisfruitige fonkelende plaatjes van het blije 8-tal.

De Macht der Schattigheid

Het klinkt misschien gek, maar het lijkt wel alsof die kleine gele propjes hun onschuld uitstralen. Maar dan letterlijk. Ze lijken dat donkerduistere water wel op te lichten en het kuikengele licht weet zichzelf over het zwarte oppervlakte te verspreiden in de vorm van talloze blije fonkeltjes, die die hele duistere poel des doods weer terugtoveren in een pulletjesparadijs. Dat is hoever de macht van schattigheid reikt. En van de pen natuurlijk, dat óók…

Geel eendje, gereflecteerd in het water
…van die leuke gele bij, type badeendje.
Geel eend met reflectie
ik schrijf er gewoon óók wat ochtendlicht bij en een fijn kalm water oppervlak….
Schattig jong eendje
En de foto’s….die volgden vanzelf. Zo triest als het einde was, zo hard en zwart mijn beelden….

Geel eendje

Baby eendje in de sloot
….dit in enorm contrast tot de vrolijke frisfruitige fonkelende plaatjes van het blije 8-tal
Eendje jagend op mugjes
Vrolijk achter insectjes aanjagend…
geel eendje weerspiegeld in het water
Het klinkt misschien gek, maar het lijkt wel alsof die kleine gele propjes hun onschuld uitstralen. Maar dan letterlijk.
Babyeendje met spiegeling
…onschuld in pluisvorm…..
Baby eendje in het water
Ze lijken dat donkerduistere water wel op te lichten en het kuikengele licht weet zich zelf over het zwarte oppervlakte te verspreiden in de vorm van talloze blije fonkeltjes, die die hele duistere poel des doods weer terugtoveren in een pulletjesparadijs

 

Geel eendje met reflectie
De macht der schattigheid

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s